ЕДНОСТЕПЕН КЛИПЕН КОМПРЕСОР СО ПРЕНОС НА РЕМЕН – AB 150/348

LONG LIFE компресорите на FIAC се со висок процент на ефикасност благодарение на намалената брзина на вртење и намалената потрошувачка на масло.

Цилиндри изработени од леано железо, голема ременица на пумпата со спирални ножеви што придонесува за поголема ефикасност при ладењето.

Намалена вибрација која е обезбедена со перфектно балансирани клип и клипњача во однос на коленестото вратило овозможува поголема надежност и помали трошоци на одржување.