Што се колачиња

 

На оваа веб страница користиме колачиња (cookies) од следниве причини:

 

Колачиња кои се користат

 

менаџирај поставки за колачиња

поставки за колачиња

Можете да ги промените вашите параметри за колачиња во секое време со кликнување на горното копче. Ова ќе ви овозможи повторно да го посетите банерот за согласност за колачиња и да ги промените вашите преференции или веднаш да ја повлечете согласноста.

Покрај ова, различни прелистувачи обезбедуваат различни методи за блокирање и бришење колачиња што ги користат веб-локациите. Можете да ги промените поставките на вашиот прелистувач за да ги блокирате/бришете колачињата. Подолу се наведени врските до документите за поддршка за тоа како да управувате и бришете колачиња од главните веб-прелистувачи.

Chrome: //support.google.com/accounts/answer/32050

Safari: //support.apple.com/en-in/guide/safari/sfri11471/mac

Firefox: //support.mozilla.org/en-US/kb/clear-cookies-and-site-data-firefox?redirectslug=delete-cookies-remove-info-websites-stored&redirectlocale=en-US

Internet Explorer: //support.microsoft.com/en-us/topic/how-to-delete-cookie-files-in-internet-explorer-bca9446f-d873-78de-77ba-d42645fa52fc

Ако користите кој било друг веб-прелистувач, посетете ги официјалните документи за поддршка на вашиот прелистувач.